De (eerste) reünie..

Op 9 mei om 19.00 uur is er in de Lantearne een reünie voor alle medewerkers van de musical !

Komt allen !!

Uit het Friesch Dagblad.

It is dien..

“It is dien, it is gebeurd, it zit erop!”

Hoe je het ook noemt, het klinkt leeg. Maar ik denk dat we terug kunnen kijken op een prachtige tijd en bovenal een bjusterbaarlyk moai wykein!


"Laat zien wat je bezielt"

Ik denk dat dit wel geslaagd is, een mooie slogan of niet?


"De kerk is van alle markten thuis"

Geen woord aan gelogen, kijk eens om je heen! Waar zal ik beginnen?


Het koor:

Alie, wat heb je dit mooi neergezet! Wat jij uit deze koorleden haalt, klinkt echt fantastisch! Vierstemmig ! Chapeau !

Het koor klonk echt schitterend. Er waren diverse kippenvelmomenten, want het is mooi om als speler op het toneel te staan, maar wat geeft het een bijzonder gevoel als je even stilzit (freeze) en dan luistert naar de prachtige liederen die stuk voor stuk bijzonder mooi werden neergezet! En dit allemaal onder begeleiding van Maaike, Nynke en Anne!

De acteurs/actrices:

Yes, we hebben hem! Telkens als ik deze zin weer hoorde van Janine, dacht ik: Yes, het is weer begonnen! Daarna ging alles altijd zo vlug, en zodra Janine weer aangaf: Klus geklaard, dacht ik: Jammer, alweer een voorstelling voorbij... Dit geeft natuurlijk aan dat ik er echt heel veel plezier aan heb beleeft! Er zijn prachtige karakters neergezet, en wat is het altijd mooi om te zien hoe een karakter zich vormt! Annette, wat ben jij een directrice zeg! Prachtig gespeeld, want ik weet dat je in het dagelijkse leven veel minder autoritair overkomt! En dan Bertus en Jelle; petje af voor de behoorlijke teksten en liederen die jullie tot je moesten nemen! En dan onze Winnie...uh Janny; als ik achter de coulissen zat, kon ik jouw tekst letterlijk meelezen uit het script. Heel bijzonder hoe snel jij een en ander uit je hoofd wist, met als resultaat dat je heel snel je rol kon neerzetten!

En dan Eke en Anna Marie, de reacties waren vol lof, en dat is echt terecht. Jullie zaten zo lekker in jullie rol, het was echt genieten als jullie weer samen op het toneel stonden. En dan hadden we nog onze receptioniste, telefoniste, assistente of hoe je het ook noemen wilt. Grietsje, mooi om te zien hoe jij van een relatief kleine rol, toch een karakter hebt weten te maken. Het was elke avond weer een feest om de champagnefles te ontkurken en van "jouw" taart te snoepen! En dan hadden we onze mededirecteur, Fred; ofwel Johannes: na Saul (5 jaar geleden) nu Fred. Saul zette je al prachtig neer, en nu een geheel andere rol, en toch weet je die weer als een echt karakter neer te zetten. En vormgever, of schriftgeleerde Jan Jaap, heerlijk om je enthousiasme te zien.

Tiny:

Tiny, jouw wil ik ook speciaal noemen. Vijf jaar geleden kwam ik als broekie bij de musical Saul. Ik heb daar Jonatha mogen neerzetten en sindsdien heeft het "toneelvirus" mij weer te pakken, met als gevolg dat ik nu in meerdere producties mag spelen.

En nu kom ik je weer tegen bij deze mooie musical. Wat straalt er een enorm enthousiasme van je af! Door dat enthousiasme weet je in ieder geval mij te inspireren, en dit geeft zo'n kick! Dank voor je regie deze keer, en ik hoop graag tot de volgende productie. In ieder geval, veel succes bij je volgende "Paulus".

Tot slot:

Wat is een productie als deze zonder een souffleuse, decorploeg, licht,- en geluid, koffieschenkers, "kinderoppas", en al die andere betrokkenen. Niets, helemaal niets! Echt bijzonder dat mensen uit één dorp zoiets neer kunnen zetten!

Fimke, Janny, Alie en Tiny; ik hoop dat jullie weer snel met de volgende musical komen, ik kan niet wachten!


Allen bedankt voor deze mooie tijd met elkaar!


Namens M&ID : Bart, tekstschrijver.

Zondag, de klus is geklaard...

Silas en Paulus in de gevangenis, streng bewaakt door de cipiers !
"Alten en bassen".
Een stralende regisseur !
"Opscheppers".
Tot slot : Paulus + crew aan de chinees..

Zaterdag, de tweede voorstelling.

"Bart en Jan-Jaap".
"Alten en tenoren".
"Lucas en Paulus".
Geloof, Hoop en Liefde...
"De directie".

Een volle "Terptsjerke".

Vrijdag, de eerste voorstelling !

"M&ID"
"Winnie"."Op de Areopagus.."
"Ester en Karima".De Liefde !